Home

Hoe gestoord kunnen mensen zijn, hoe beperkt kunnen ze reageren?
Als ik het goed begrepen heb, zijn alleen de homo’s die voor hun geaardheid uitkomen en er naar leven, het probleem. Zij die in de kast blijven zitten vormen geen risicogroep, volgens onze opperjurk.  Dat zal voor figuren als Antoine Bodard en consorten een hele geruststelling zijn. Maar als je wél uit de kast komt en de liefde lustig beleeft, word je dus door de paus weggezet als de ultieme bedreiging van een geweldloze samenleving.
Nu vraag ik me af: over wie heeft hij het eigenlijk? Is het soms een afleidingsmanoevre om de aandacht af te leiden van het groteske misbruik in de katholieke kerk? Toen die beerput eenmaal openging, was en is de verontwaardiging wereldwijd. Maar wat hebben de homo’s daar dan mee te maken? Wat doen die nu precies verkeerd om de paus het recht te geven zich op deze manier tegen hen af te zetten?
Tot de dag dat Jezus van Nazareth op zijn 33ste aan het kruis genageld werd, liet hij zich volgens de overlevering bij voorkeur vergezellen door 12 mannen. Waar komt die angst voor homo’s toch vandaan?
Reacties:

Reactie plaatsen:
Naam:
Reactie:
 
Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.
Disclaimer:Om spam en andere ongewenste berichten te voorkomen wordt uw bericht eerst gecontroleerd alvorens wij overgaan tot het plaatsen ervan. De redactie behoudt zich het recht voor reacties te wijzigen of te verwijderen.